מבזקים

"ניו יורק טיימס": חיילי צה"ל תקפו כתבים בבית מחבל משוחרר בשכם

שני כתבים מדווחים על עימות חריג עם כוחות צה"ל במהלך אירוע קבלת פנים לאסיר משוחרר בגדה המערבית. לפי הדיווחים, הכתב ארון בוקסרמן הותקף על ידי חייל שהכה אותו באמצעות נשק, בעוד עמיתו נתן אודנהיימר דיווח כי כוון לעברו נשק טעון.

האירוע התרחש במהלך קבלת פנים שנערכה לאשרף זגייר, איש חמאס ששוחרר במסגרת עסקת חילופי שבויים. זגייר, בן 46, ריצה 23 שנות מאסר וישב שישה מאסרי עולם לפני שחרורו.

דובר צה"ל מסר בתגובה כי התקבל מידע מודיעיני על הימצאות חמושים באירוע קבלת הפנים. "הלוחמים פעלו על פי המציאות המבצעית והמידע שהיה זמין", נמסר מצה"ל, תוך הדגשה כי בדיקת האירוע עודנה נמשכת.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

התקרית מעלה שאלות בנוגע ליחס כוחות הביטחון כלפי עיתונאים המסקרים אירועים בשטח. הבדיקה הצבאית צפויה לבחון את נסיבות האירוע ואת התנהלות הכוחות מול אנשי התקשורת שנכחו במקום.

Back to top button