צה"ל קבע: תושבי הצפון יוכלו לחזור לבתיהם ב-1 במרץ
לאחר כמעט שנה וחצי של פינוי, תושבי הצפון צפויים לחזור לבתיהם בתוך פחות משלושה שבועות, כך עולה מחוות דעת מקצועית שהעביר צה"ל. ההערכה המעודכנת של הצבא מצביעה על אפשרות לשיבת התושבים המפונים, אך ההחלטה מעוררת זעם בקרב תושבי האזור.
בתגובה חריפה להחלטה, מתח יושב ראש מועצת מטולה ביקורת נוקבת על המהלך המתוכנן. "זו החרבה מוחלטת בשם 'תמונת ניצחון' שעליה החליטו בממשלה ובצבא", אמר. "אין לאן לחזור", הוסיף בכאב, המבטא את תחושות התושבים המפונים.
החוות דעת המקצועית של צה"ל, המבוססת על הערכת מצב עדכנית, מהווה את הבסיס להחלטה על החזרה המתוכננת. עם זאת, הפער בין עמדת הצבא לבין תחושות התושבים מעיד על המורכבות הרבה הכרוכה בהחזרת החיים לשגרה באזור הצפון.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
התגובה החריפה של ראש מועצת מטולה משקפת את המצוקה העמוקה של תושבי הצפון, אשר נאלצו לעזוב את בתיהם לפני כשנה וחצי, ועתה מתמודדים עם האפשרות לחזור למציאות שונה מזו שהכירו.