יאסיקביצ'יוס: מכבי ת"א 2003-2005 מהטובות בתולדות היורוליג
שארונאס יאסיקביצ'יוס, מאמן פנרבחצ'ה הנוכחי ואחד השחקנים הדגולים בתולדות הכדורסל האירופי, העניק אמש ראיון מקיף לאתר הרשמי של פנאתינייקוס בו התייחס לקבוצות הגדולות בהיסטוריה של היורוליג. המאמן הליטאי ציין את מכבי תל אביב כאחת הקבוצות המשמעותיות ביותר בתולדות המפעל.
יאסיקביצ'יוס התמקד במיוחד במכבי תל אביב של השנים 2003-2005, שזכתה בשני תארי יורוליג רצופים, ובפנאתינייקוס מעונת 2008/09 שהניפה את הגביע בברלין. "אלו הקבוצות הטובות ביותר", קבע הליטאי, "כל שחקן בהן היה מוכשר ומגוון. בשתי הקבוצות שררה אווירה מיוחדת בחדר ההלבשה והשחקנים בילו יחד גם מחוץ למגרש".
יאסיקביצ'יוס עצמו היה חלק מאותה מכבי תל אביב מפוארת תחת שרביטו של המאמן פיני גרשון, לצד כוכבים כמו אנתוני פארקר, ניקולה וויצ'יץ' וטל בורשטיין. הקבוצה הצהובה השיגה באותה תקופה הישג היסטורי עם שתי זכיות רצופות ביורוליג.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בראיון התייחס המאמן הליטאי גם לחזרתו לאואקה המחודש. "זו הרגשה פנטסטית, כמו חלום", אמר, "המועדון ביצע עבודה נהדרת. חשוב להמשיך להתפתח ולהתחדש ביורוליג עם רעיונות חדשים ואולמות מודרניים".
כיום מאמן יאסיקביצ'יוס את פנרבחצ'ה הטורקית, תחנתו השלישית כמאמן מאז פרש ממשחק פעיל. תחת הדרכתו משיגה הקבוצה הטורקית תוצאות מרשימות העונה ביורוליג, כשהיא ממוקמת במקום השני בטבלה עם מאזן של 17 ניצחונות מול 8 הפסדים.