מבזקים

למה לא מציגים החלטות VAR ותוספת זמן על המסכים באצטדיונים?

תופעה מעניינת נחשפה בכדורגל הישראלי, הנוגעת לאופן השימוש במסכי הענק באצטדיונים. על פי תקנון ההתאחדות לכדורגל, כל קבוצה בליגת העל מחויבת להתקין מסך בתוך האצטדיון הביתי שלה. אולם, חקירה של 'יציע העיתונות' חשפה כי המסכים הללו נותרים כבויים בשני מצבים מרכזיים במהלך המשחקים.

המצב הראשון מתרחש בעת החלטות שיפוט והתערבות מערכת ה-VAR. למרות שהמסכים יכולים לשמש להצגת הילוכים חוזרים של האירועים השנויים במחלוקת, הקבוצות בוחרות במכוון שלא להציג אותם. על פי מנהלת הליגות, ההחלטה בנושא זה נתונה לשיקול דעתן של הקבוצות, והן מעדיפות להימנע מהקרנת הילוכים חוזרים של החלטות שיפוט מחשש להתססת האווירה בקרב האוהדים.

המצב השני בו המסכים אינם פעילים הוא בתוספת הזמן של המשחקים. בשלב זה, השעון הדיגיטלי נעצר על הדקה ה-90 ואינו מתקדם. הסיבה לכך נעוצה ברצון לשמור על שיקול הדעת המלא של השופטים בקביעת משך תוספת הזמן, מבלי ליצור לחץ מצד הקהל בנוגע לזמן שנותר למשחק.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

תופעה זו משקפת את המורכבות בניהול משחקי כדורגל מקצועיים, כאשר השיקולים הטכנולוגיים נדרשים להתאזן עם שיקולי ניהול הקהל והשמירה על הסדר הציבורי באצטדיונים.

Back to top button