צרכנות

מהם החומרים הכי טובים לסט מחבתות – טפלון, יציקה או נירוסטה?

 המגוון הכל כך רחב, האפשרויות המצוינות בניגוד לעבר ובאופן כללי, השפע, כל אלה ועוד הופכים את הבחירה לאתגר של ממש. רוצים לרכוש סט מחבתות ומתלבטים מהם החומרים הכי טובים לסט טפלון, יציקה או נירוסטה? כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה שתעשה לכם סדר בעניין ותעזור לכם לבחור את הכי טוב שאפשר ונכון לכם.

מחבת טפלון נוחה ונגישה

מחבתות טפלון ידועות, ומזה לא מעט שנים, כפופולאריות בקרב קהלים רבים, ולא בכדי. הן ידידותיות מאד לשימוש, מונעות את הידבקות המזון כמעט לחלוטין ואפשר, תודות לכך, להכין איתן חביתות, פנקייקים ומאכלים שלא רוצים שידבקו למחבת. יחד עם זאת, וזהו חסרונן, הן פגיעות יחסית לשריטות, ואם השימוש בהן אינטנסיבי מאד, הציפוי שלהן עשוי להתקלף עם הזמן. המשמעות לכך היא שחיי המדף שלהן קצרים, ובייחוד אם לא מקפידים להשתמש בהן נכון ומקרצפים אותן בצורה אגרסיבית מדי. בנוסף, הן פחות יתאימו לצריבה בחום גבוה וככאלו הטמפרטורה המקסימלית לשימוש בהן מוגבלת יחסית. אם אתם רוצים לרכוש סט מחבתות טוב מטפלון, קחו בחשבון שיהיה עליכם להחליפן בחדשות בכל שלושארבע שנים, כתלות בתדירות השימוש ובשרידות הציפוי.

מחבת יציקת ברזל עמידה לאורך זמן

מחבתות יציקת ברזל מושלמות לכל מי שמחפש סט מחבתות שילווה אותו לכל החיים. הן מספקות פיזור חום ואחיד בכל המחבת ומתאימות בעיקר לצריבה של בשר, לקלייה ולטיגון עמוק. עם הזמן נוצרת עליהן שכבה דביקה טבעית מה שמונע הידבקות של מזון. אחד היתרונות הבולטים שלהן הוא העובדה שהן עמידות מאד ומחזיקות לאורך שנים, ויש כאלה שאפילו מעבירים אותן מדור לדור. יחד עם זאת, וזהו חסרונן, הן כבדות משקל, לוקח להן זמן להתחמם וכדי למנוע הצטברות של חלודה עליהן, נדרשת תחזוקה שוטפת. מעבר לכך, הן אינן מתאימות לבישול של מאכלים חומציים, ולכן אם גם זו המטרה, כדאי לחפש משהו אחר.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

נירוסטה – מקצועית ורב שימושית

מחבתות עשויות נירוסטה אהובות במיוחד על השפים המקצועיים ודי בצדק, יש לציין. למעשה, הן משלבות, ובאופן מושלם, בין עמידות רבה וורסטיליות ולכן יכולות להתאים לכל אחד. כשהן מגיעות עם תחתית רב שכבתית, הן הופכות לעמידות עוד יותר והן מציעות פיזור מצוין של חום ומתאימות לכל סוגי הבישול. קל מאד לנקות אותן ואפשר אפילו להשתמש בהן בתנור אם רוצים. יחד עם זאת, וזהו חסרונן הבולט, הן פחות לאדביקות מטפלון וצריך לדעת כיצד להשתמש בהן נכון הן מבחינת כמות השמן והן מבחינת עוצמת האש. בנוסף, הן אמנם עולות יחסית לא מעט, בהשוואה למחבתות טפלון, למשל, אך יכולות להחזיק מעמד לא מעט זמן

קרדיט-Photo by Kevin McCutcheon on Unsplash


בחירת החומר המתאים

הבחירה באחד מתוך שלושת החומרים האלה תלויה במספר פרמטרים, שחשוב לקחת בחשבון כדי להבטיח התאמה מושלמת:

  1. סגנון הבישול לבישול יומיומי קל, מחבת טפלון היא הפתרון המתאים, ואילו לבישול מקצועי ומגוון יותר, נירוסטה היא האפשרות הנכונה.
  2. תקציב טפלון זול יותר לרכישה ראשונית, אך יש לקחת בחשבון כי תידרש, כאמור, החלפה בתוך פרק זמן קצר יחסית.
  3. נכונות לתחזוקה סט מחבתות ברזל מצריכות טיפול רב, בעוד סט נירוסטה וטפלון קל יותר לתחזוקה.
  1. מקור החום חלק מהחומרים מתאימים לסוגים מסוימים מאד של כיריים (מקור חום שונה) ואילו חלק מתאימים לסוגים אחרים/רוב הסוגים/הכל.

בסופו של דבר, באשר לשאלה מהם החומרים הכי טובים לסט מחבתות, אין תשובה אחת, או תשובה חד משמעית. כל אחד מהחומרים מציע יתרונות והבחירה, בסופו של דבר, יכולה גם להיות שילוב של מספר סוגים. למשל, לטיגון ביציםמחבת טפלון, לצריבה של סטייקמחבת יציקה ולשימוש כללי יותרמחבת נירוסטה

Back to top button