מהם היתרונות של שימוש במערכת אל פסק לעסקים ולמוסדות?
אנחנו חיים בעידן יוצא דופן במובנים רבים. ניתן רק דוגמא קטנה, אם בעבר, במכולת השכונתית, כל תהליך הרכישה היה במזומן ואם כבר היה תיעוד של פעולת הקניה, היא הייתה רק ברשומה ידנית, הרי שהיום אנחנו חיים בעולם שונה לחלוטין. גם בית עסק קטן מחזיק היום בשרתים המאפשרים לנו לגבות נתונים, להבין איפה אנחנו עומדים ולשמור מידע. העניין הוא שהמחשבים שלנו והשרתים מחוברים לרשת החשמל, המאפשרת להם לעבוד באופן רציף. אבל מה קורה כאשר נופל החשמל? כאן נכנסות מערכות אל פסק לתמונה. לא יודעים במה מדובר? שמעתם על הנושא באופן כללי אבל לא ברור לכם איך המערכת הזו יכולה לתרום לכם בפועל? בשביל זה אנחנו כאן עם כל המידע שאתם צריכים להכיר. אז בלי הקדמות נוספות, בואו נצא לדרך ונבין ביחד במה מדובר.
מה הבעיה בגיבוי נתונים
כאמור, אנחנו חיים בעידן בו המידע שלנו נמצא כולו במחשב. בין אם בענן וירטואלי ובין אם בשרת עצמו. כולנו מכירים את הסיטואציה בה המחשב פשוט מפסיק לעבוד ואנחנו מנסים לכבות אותו בלי להעביר אותו תהליך מסודר. גם במקרה כזה, השרת יודע לבצע כמה פעולות בסיסיות כדי לשמור לנו על החומר שהיה במחשב ברגע שסגרנו אותו. למשל, וודאי קרה לכם שעבדתם על קובץ וורד ולמרות הכיבוי הפתאומי, המחשב ידע לפתוח לכם את המסמך כמעט באותו מקום. פעולה שחסכה לכם הרבה זמן ומאמץ. אבל, אם החשמל פתאום יפסק ולא תהיה לכם מערכת אל פסק, הרי שהמידע שנמצא במחשב עלול להיעלם מה גם, שההפסקה הפתאומית הזו של החשמל, יכולה לפגוע ממש במכשירי חשמל עדינים יחסית.
עד כאן אנחנו מדברים על מקרה פשוט יחסית. אבל מה עושה בית עסק בו נערכו אינספור עסקאות ביום עבודה ואז החשמל מפסיק באופן פתאומי? במצב כזה, אולי המידע שנמצא במחשבים יעלם? בשביל לפתור את הבעיה הזו, אנחנו צריכים שיהיה לנו מכשיר שיצליח כמו לספק למחשבים מעט חשמל, רק כדי שאלו יצליחו לסגור את עצמם כמו שצריך ולגבות את הנתונים על הדרך.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
אילו סוגים של מערכות ניתן למצוא
יש סוגים שונים של מערכות אל פסק. כדי להבין על מה אנחנו מדברים, אנחנו רוצים להסביר בקצרה איך המכשיר הזה עובד. מערכות אל פסק הן כמו סוג של בטריה או 'תאורה לשעת חירום', המחוברת לזרם החשמל. כאשר יש חשמל והכל עובד כמו שצריך, אין שום בעיה, המכשיר לא יכנס לפעולה. אבל, במידה וזרם החשמל הופסק, הרי שהמכשיר עובד כמו סוג של בטריה לזמן שאול. מדובר על כמה דקות בהן זורם חשמל למחשבים ולמערכות השונות לצורך גיבוי מסודר. ככל שנשתמש במערכות אל פסק מתקדמות יותר, כך יהיה לנו יותר זמן לטפל בבעיות שונות לפני שהחשמל יפסיק לחלוטין. מערכת פשוטה תפעל כמה שניות ותיתן למחשב זמן להיכבות בצורה מסודר. במערכות מורכבות יותר, אנחנו יכולים להגיע עד עשרים דקות במהלכן המערכת יודעת להפעיל גנרטור המחובר למערכת, לתת לו זמן להתחיל לעבוד וכך, מערכות אל פסק למעשה מונעות קטיעה של זרם החשמל באמצע.
בעידן הנוכחי מדובר על מה שאסור לוותר עליו
בעולם בו אנחנו חיים היום, אנחנו לא יכולים לוותר בעניין הזה. חשוב להשקיע ברכישה של מערכות אל פסק מתקדמות. לו רק בשביל להבטיח כי הנתונים השמורים לכם במחשב יגובו כנדרש. כך העסק לא יאבד זמן משמעותי או חומר חשוב, במידה וזרם החשמל יפסק מסיבה זו או אחרת.